Et lite utdrag fra utgave 3.21

Snart kommer Fysioterapeuten

Er du for eller imot driftstilskuddsordningen for fysioterapeuter? Vil du vite mer om prosjektet Fortsatt aktiv, hvor fysioterapeuter utfordres til å lære opp frivillige? Gled deg, snart kommer Fysioterapeuten!

Publisert

Utgave nummer 3.21 har forlatt trykkeriet og er på vei til postkassen din. Kanskje har du allerede fått den.

I utgaven vil du blant annet møte avtalefysioterapeut Jan Harald Lønn i Fredrikstad. Han har hatt driftsavtale siden 1984, og vil fortsette til han fyller 70. Han er forkjemper for driftstilskudd. I samme artikkel kan du lese om Camilla Gaarden. Hun jobber helprivat - og trives med det.

Vi har mer å by på. Blant annet presenterer vi en doktorgradsavhandling, som tar utgangspunkt i et folkehelseprosjekt i barnehager i Groruddalen. Der har de undersøkt forholdet mellom folkehelsepolitikk, kunnskap og praksis.

I en vitenskapelig artikkel belyser førsteamanuensis Birgitta Blakstad Nilsson og spesialfysioterapeut Tonje Klætte prinsipper for individuelt tilpasset lungefysioterapi ved bronkiektasier.

Artikkelen danner grunnlag for den redaksjonelle saken om Unn-Elisabeth Tilley Solhaug. Pasienten - som gjennom et «hjelp til selvhjelp-kurs» for pasienter med bronkiektasier klarte å gå motbakker på ski igjen.

Vi slutter ikke der. I denne utgaven kan du også lese historien til Heidi E. Kristiansen. Fysioterapeuten fikk lungekreft, og ble sin egen behandler. Vi har møtt henne hjemme i Bærum.

Under koronapandemien har vi stått ovenfor en rekke moralske dilemmaer. I denne utgaven av Fysioterapeuten diskuterer Carl Tollef Solberg ti av dem.

God lesing!

Powered by Labrador CMS